loading...
وبلاگ علمی
امیرمتین کباری بازدید : 27 چهارشنبه 21 اسفند 1392 نظرات (0)
متن نهايي سند چشم‌انداز 20 ساله جمهوري اسلامي ايران

با اتکال به قدرت لایزال الهی و در پرتو ایمان و عزم ملی و کوشش برنامه ریزی شده و مدیرانه ی جمعی و در مسیر تحقق آرمان ها و اصول قانون اساسی در چشم انداز 20 ساله :
ایران کشوری است توسعه یافتهبا جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه، با هویت اسلامی و انقلابی، الهام بخش در جهان اسلام و با تعامل سازنده و موثر در روابط بین الملل.
جامعه ایرانی، در افق این چشم اندازچنین ویژگی هایی خواهد داشت:
توسعه یافته، متناسب با مقتضیات فرهنگی، جغرافیایی و تاریخی خود، متکی بر اصول اخلاقی و ارزشهای اسلامی، ملی و انقلابی، با تاکید بر مردم سالاری دینی، عدالت اجتماعی، آزادیهای مشروع، حفظ کرامت و حقوق انسانها و بهرمند از امنیت اجتماعی و قضایی.
برخوردار از دانش پیشرفته، توانا در تولید علم و فناوری، متکی بر سهم برترمنابع انسانی و سرمایه اجتماعی در تولید ملی.
امن، مستقل و مقتدر با سامانه دفاعی مبتنی بر بازدارندگی همه جانبه و پیوستگی مردم و حکومت.
برخوردار از سلامت، رفاه، امنیت غذایی، تامین اجتماعی، فرصت های برابر، توزیع مناسب درآمد، نهاد مستحکم خانواده، به دور از فقر، فساد، تبعیض و بهرمند از محیط زیست مطلوب.
فعال، مسئولیت پذیر، ایثارگر، مومن، رضایت مند، برخوردار از وجدان کاری،انضباط، روحیه ی تعاون و سازگاری اجتماعی، متعهد به انقلاب و نظام اسلامی و شکوفایی ایران و مفتخر به ایرانی بودن.
دست یافته به جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه ی آسیای جنوب غربی ( شامل آسیای میانه، قفقاز، خاورمیانه و کشورهای همسایه ) با تاکید بر جنبش نرم افزاری و تولید علم، رشد پر شتاب و مستمر اقتصادی، ارتقاء نسبی سطح درآمد سرانه و رسیدن به اشتغال کامل. 


امیرمتین کباری بازدید : 56 چهارشنبه 21 اسفند 1392 نظرات (0)
اساسنامه سازمان فضايي ايران

هیئت وزیران در جلسه مورخ 26/3/1387 بنا به پیشنهاد شماره 27560/1 مورخ 9/8/1386، وزارت ارتباطات و فناوری اطلا‌عات و به استناد ماده 9 قانون وظایف و اختیارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلا‌عات- مصوب 1382- اساسنامه سازمان فضایی ایران را به شرح زیر تصویب كرد که در پی می آید:

 اساسنامه سازمان فضایی ایران

ماده یك- به منظور انجام وظایف قانونی و امور مطالعاتی، پژوهشی، طراحی، مهندسی و اجرا در زمینه فناوری‌های خدمات فضایی و سنجش از راه دور و تقویت شبكه‌های ارتباطی و فناوری فضایی در داخل و خارج از كشور و تجمیع فعالیت‌های حاكمیتی مركز سنجش از راه دور ایران و وزارت ارتباطات و فناوری اطلا‌عات، سازمان فضایی ایران كه در این اساسنامه به‌اختصار سازمان نامیده می‌شود، با استفاده از امكانات و نیروی انسانی اداره كل طرح و مهندسی و نصب ارتباطات ماهواره‌ای و اداره كل نگهداری ارتباطات ماهواره‌ای شركت مخابرات ایران تشكیل می‌شود.

ماده2- سازمان دارای شخصیت حقوقی و استقلا‌ل مالی است و به صورت مؤسسه دولتی وابسته به وزارت ارتباطات و فناوری اطلا‌عات و براساس قوانین و آیین‌نامه‌های مالی و معاملا‌تی خاص خود و در چارچوب قوانین و مقررات، اداره خواهد شد.

ماده3- وظایف و اختیارات سازمان به شرح زیر است:

الف- انجام امور مطالعاتی، پژوهشی، طراحی، مهندسی و اجرا در زمینه فناوری‌های خدمات فضایی و سنجش از راه دور و تقویت شبكه‌های فضایی در داخل و خارج از كشور و تجمیع فعالیت‌های حاكمیتی مركز سنجش از راه دور ایران و وزارت ارتباطات و فناوری اطلا‌عات.


ب- تهیه و تنظیم برنامه‌های میان‌مدت و درازمدت در بخش فضایی كشور با همكاری دستگاه‌های ذیربط برای پیشنهاد به مراجع ذیربط.


پ- انجام مطالعات به منظور تدوین سیاست‌های طراحی، ساخت، پرتاب و استفاده از ماهواره‌های تحقیقاتی و كاربردی و ارایه خدمات فضایی برای پیشنهاد به مراجع ذیصلا‌ح قانونی.


ت- انجام تحقیقات، طراحی، ساخت و پرتاب ماهواره‌های تجاری، علمی‌و تحقیقاتی و طراحی و ساخت مركز كنترل و پرتاب ماهواره‌های ملی با همكاری دستگاه‌های ذیربط.

تبصره- امور یادشده به جز پرتاب و مركز كنترل ماهواره‌ای می‌تواند توسط بخش غیردولتی تحت نظارت سازمان انجام شود.

ث- برنامه‌ریزی به منظور هدایت و گسترش استفاده صلح‌آمیز از فضای ماورای جو و اجرام سماوی و نجوم و فناوری فضایی، تقویت شبكه‌های ارتباطی ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی توسط بخش‌های دولتی، تعاونی، خصوصی و نظارت بر اجرای آنها در چارچوب سیاست‌های كلا‌ن كشور.


ج- مطالعه، پژوهش، توسعه فناوری و آموزش‌های كاربردی خاص در زمینه توسعه علوم و فناوری‌های فضایی.


چ- بررسی نیازها و اجرای پروژه‌های ماهواره‌ای و سایر فناوری‌های موردنیاز برای توسعه فناوری فضایی در چارچوب قوانین و مقررات مربوط.


ح- مشاركت در اجرای پروژه‌های ماهواره‌ای ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی در چارچوب سیاست‌های كلی نظام و سایر قوانین و مقررات مربوط.


خ- اعمال وظایف حاكمیتی محوله از طریق ارایه سیگنال بخش فضایی (اعم از صوت، تصویر و داده) به متقاضیان در بخش زمینی، اعطای مجوز برای فعالیت در فضا به منظور مدیریت یكپارچه بخش فضایی كشور و بهره‌برداری منسجم و هماهنگ از فناوری و امكانات فضایی شامل ماهواره‌ها، شبكه ماهواره‌اختصاصی یا ملی (شامل موبایل ماهواره‌ای)، ایستگاه‌های اخذ مستقیم، ایستگاه‌های ارسال مستقیم و كنترل ماهواره‌ها در چارچوب ضوابط و مقررات مربوط.


د- دریافت تعرفه‌های مصوب عرضه خدمات فضایی و اعطای مجوز فعالیت در فضا.


ذ- تعیین صلا‌حیت پیمانكاران و مشاوران غیردولتی برای انجام امور اجرایی و تحقیقاتی فضایی در بخش‌های مختلف كشور در چارچوب قوانین و مقررات مربوط.


ر- نمایندگی، عضویت و حضور در مجامع و اتحادیه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی مربوط، بهمنظور حفظ منافع ملی در چارچوب سیاست‌های كلی نظام و سایر قوانین و مقررات مربوط.


ز- اجرای برنامه‌های همكاری منطقه‌ای و بین‌المللی در امور فضایی در چارچوب سیاست‌های كلی نظام.


ژ- مدیریت و بهره‌برداری از موقعیت‌های مداری و ماهواره‌ای و هماهنگی با دستگاه‌های مسؤول و پیگیری برای ثبت بین‌المللی آنها به منظور استفاده بهینه از منابع فضایی.


س- مطالعه و برنامه‌ریزی برای تأمین بخش فضایی موردنیاز تمام شبكه‌های ماهواره‌ای كشور بهمنظور ارایه خدمات ماهواره از طریق ماهواره‌های ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی در چارچوب قوانین و مقررات.


ش- تهیه و تدوین مقررات و آیین‌نامه‌های مرتبط با شرح وظایف مندرج در ماده 9 قانون وظایف و اختیارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلا‌عات_ مصوب 1382_ و پیشنهاد به مراجع قانونی برای تصویب.


ص- ایجاد بایگانی ملی و تمركز در نگهداری و طبقه‌بندی و بهنگام‌سازی اطلا‌عات فضایی.


تبصره یك- سازمان موظف است، برای انجام امور و وظایف محول شده از حداكثر توان بخش‌های غیردولتی در چارچوب سیاست‌های كلی نظام استفاده كند.

تبصره2- مسؤولیت تعیین صلا‌حیت امنیتی در خصوص بندهای «خ» و «ذ» این ماده با مراجع ذی‌ربط خواهد بود.
تبصره3- سازمان مجاز است به منظور انجام امور و وظایف محول با تأیید شورای گسترش آموزش عالی كشور نسبت به

تأسیس مركز تحقیقات فضایی (پژوهشكده یا پژوهشگاه) و نیز ایجاد شركت در چارچوب قوانین و مقررات، اقدام كند.
تبصره4- در خصوص بند «د» سازمان مكلف است، براساس نرخ‌هایی كه به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید، اقدام و وجوه حاصل را به حساب درآمد عمومی‌(نزد خزانه‌داری كل) واریز كند. معادل صددرصد اعتبار یادشده از محل ردیف اعتباری در قوانین بودجه در اختیار سازمان قرار می‌گیرد تا پس از مبادله موافقتنامه با معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری هزینه شود.

ماده4- اعتبار موردنیاز سازمان در وجوه و اعتبارات عمومی‌بودجه سالانه كشور پیش‌بینی و تأمین می‌شود و در چارچوب آیین‌نامه‌های خاص سازمان موضوع ماده 2 این اساسنامه و سایر قوانین و مقررات مربوط هزینه خواهد شد.
تبصره- سازمان می‌تواند با هماهنگی معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهوری و در چارچوب بودجه‌های سنواتی از كمك‌ها و سایر منابع اعتباری وزارت ارتباطات و فناوری اطلا‌عات و سازمان‌ها و شركت‌های تابع آن و سایر نهادها استفاده كند.

ماده5- در اجرای بند10 ماده 68 قانون مدیریت خدمات كشوری_ مصوب 1386_ سازمان می‌تواند با هماهنگی معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهوری، به منظور جذب و نگهداری نیروهای مناسب برای مشاغل تخصصی و مدیریت، فوق‌العاده لا‌زم با تصویب هیئت وزیران پرداخت كند.

ماده6- تشكیلا‌ت سازمان پس از تدوین توسط سازمان و تأیید معاونت توسعه مدیریت و سرمایه‌انسانی رییس جمهوری قابل اجرا خواهد بود.

ماده7- رییس سازمان كه معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلا‌عات است، توسط وزیر یادشده منصوب می‌شود و بالا‌ترین مقام اجرایی دستگاه خواهد بود.

ماده8- رییس سازمان مسئول حسن اجرای امور و حفظ حقوق، منافع و اموال سازمان است و برای اداره امور سازمان دارای همه گونه حقوق و اختیارات تام در حدود مقررات است و نمایندگی سازمان را در مقابل تمام مقام‌های قضایی و اشخاص حقیقی و حقوقی با حق توكیل به غیر خواهد داشت و نیز می‌تواند قسمتی از اختیارات خود را به موجب ابلا‌غ كتبی به هر یك از معاونان، مدیران یا كاركنان سازمان به تشخیص و مسؤولیت خود تفویض كند.

این اساسنامه به موجب نامه شماره 27483/30/87 مورخ 12/4/1387، شورای نگهبان به تأیید شورای یادشده، رسیده است.

این مصوبه با شماره 62999™ت38571 هـ در تاریخ 25/4/1387، به وزارت ارتباطات و فناوری اطلا‌عات ابلا‌غ شده است.

امیرمتین کباری بازدید : 79 چهارشنبه 21 اسفند 1392 نظرات (0)

 تاريخچه
 

با توجه به فعاليت‌هاي گوناگوني كه در زمينه فناوري فضايي و مسايل مربوط به فضا در سراسر دنيا در حال انجام است، ضرورت ايجاد سازماني واحد در كشورمان امري اجتناب‌ناپذير و نيازي غيرقابل انكار جلوه مي‌كرد. فناوري فضايي، خوشبختانه از سال‌هاي پيش مورد توجه مسئولان، كارشناسان و متخصصان قرار گرفته و تا به امروز دستاوردهاي مثبت و بي‌شماري به همراه داشته است، امّا نبود متولي خاصي كه بتواند اين فعاليت‌ها را به طور متمركز هدايت كرده و در مسير اصلي و درست قرار دهد، باعث شده تا استفاده بهينه و صحيح از اين منابع صورت نگيرد.

جمهوري اسلامي ايران، به عنوان يكي ار معدود كشورهاي منطقه خاورميانه، از سابقه طولاني در زمينه ارتباطات ماهواره‌اي برخوردار است و از سال 1348 با عضويت در برخي از مجامع بين‌المللي مرتبط با فضا خود را به عنوان كشوري پيشرو در امر هوافضا به دنيا معرفي كرده است.

همانگونه كه گفته شد، تشكيل يك نهاد مستقل و متمركز در امر فضا در كشورمان امري اجتناب‌ناپذير بود و خلا چنين سازماني در مجامع داخلي و خارجي به شدت احساس مي‌شد. در همين راستا براساس ماده 8 و 9 مصوبه 68159 مورخ 22/9/1382 مجلس محترم شوراي اسلامي، شوراي عالي فضايي با رياست رئيس‌جمهور و عضويت نهادهاي ذيربط تشكيل گرديد و براساس همين مصوبه سازمان فضايي ايران تأسيس گرديد. بر همين اساس، رئيس سازمان فضايي ايران دبير شوراي عالي فضايي مي‌باشد.

در پی توسعه فعالیت های فضایی کشور و توجه ویژه مسئولین امر به فناوری فضایی، شورای عالی اداری در تاریخ 7/7/1389 طی مصوبه ای چندین پژوهشگاه و پژوهشکده فعال در زمینه تحقیقات فضایی را در سازمان فضایی ایران ادغام و این سازمان از وزارت ارتباطات منتزع  گردید و پس از آن در نهاد ریاست جمهوری زیر نظر مستقیم رییس جمهور اداره می شود.

از جمله وظايف شوراي عالي فضايي، سياستگذاري و تعيين خطوط كلي نظام در امر فضا مي‌باشد و سازمان فضايي ايران نيز وظيفه اجراي اين مصوبات را عهده‌دار خواهد بود. از آنجايي كه تصميمات متخذه از سوي شوراي عالي فضايي فراگير بوده و داراي ابعاد داخلي و بين‌المللي مي‌باشد به تبع آن وظايف سازمان فضايي ايران نيز بسيار خطير و فراگير خواهد بود. آشنا ساختن هر چه بيشتر آحاد جامعه و مسئولان و برنامه‌ريزان كشور از دستاوردهاي بشر در زمينه فناوري فضايي و كاربردهاي آن در ابتدايي‌ترين و بديهي‌ترين نيازهاي روزمره تا پيشرفته‌ترين آن‌ها از مهمترين وظايف اين سازمان مي‌باشد.بطور مختصر باید تاکید کرد که مدیریت فعالیت های حاکمیتی توسعه فناوری فضایی و استفاده صلح آمیز از از فضاء  ماوراء جو به عهده سازمان فضایی ایران می باشد.

ذكر اين نكته ضروري است كشور ما در تداوم راهي كه در گذشته داشته است همواره در تلاش است تا از دستاوردهاي علمي بشر در مقاصد صلح‌آميز و بهبود وضع زندگي عموم مردم بهره‌برداري نمايد و در اين راه با كشورهاي و مجامع بين‌المللي در تعامل بوده و خواهد بود. عضويت داشتن در مجامع بين‌المللي مرتبط با اين هدف از جمله كميته استفاده صلح‌آميز از فضاي ماوراي جو سازمان ملل متحد (COPUOS) و سازمان همکاری های فضایی آسیا و اقیانوسیه (APSCO)و ...مويد اين مطلب مي‌باشد.
 
 از اهم فعالیت ها و پروژه هایی که در حوزه فناوری فضای در حال انجام بوده و یا به نتیجه منجر شده است می توان به موارد ذیل اشاره نمود.
  •   پرتاب موفقیت آمیز ماهواره امید با ماهواره بر سفیر امید پرتابگر ساخت جمهوری اسلامی ایران.

  •  پرتاب کاوشگرهای 3،2،1 و 4 و محموله های زیستی با پرتابگرهای کامل بومی و ایرانی در راستای اجرای پروژه اعزام انسان به فضا.

  •  پرتاب موفقیت آمیز ماهواره رصد 1

  • پرتاب موفقیت آمیز ماهواره نوید علم و صنعت

  •  طراحی وساخت چندین ماهواره که به زودی با پرتابگر های داخلی به فضا پرتاب خواهند شد.

امیرمتین کباری بازدید : 21 سه شنبه 20 اسفند 1392 نظرات (0)
 ماهنوردی هم چینی شد
ماهنوردی هم چینی شد

ماهنوردی هم چینی شد

بر اساس اعلام تلویزیون دولتی چین، فرودگر چانگ ایی ۳ با موفقیت بر سطح ماه فرود آمده. به‌این ترتیب چین سومین کشوری است که به طور مستقل ماموریت روباتیک روی ماه اجرا می‌کند و اولین کشوری است که در ۳۷ سال گذشته یک فرودگر به قمر زمین فرستاده است.

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    نظرسنجی
    کدام موضوع رامی پسندید؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 27
  • کل نظرات : 1
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 1
  • آی پی امروز : 11
  • آی پی دیروز : 8
  • بازدید امروز : 13
  • باردید دیروز : 10
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 2
  • بازدید هفته : 84
  • بازدید ماه : 43
  • بازدید سال : 2,922
  • بازدید کلی : 15,881